2MOKA i finalen!

deathtrip,ma,maungdom,mksørumsand,mediefag,sørumsand_vgs
Valget er ditt - Ikke kjør i fylla.
Hurra for våre knallgode MOK-elever! De har sikret seg hele to av ti finaleplasser i årets DeathTrip konkurranse i regi av MA-ungdom. Vi er utrolig stolte og gleder oss til finalen den 15. mai!
 
Hvert år holder MA (motorførernes avholdsforbund) en landsomfattende konkurranse for videregående elever om å lage den beste holdningskampanjen mot kjøring i ruspåvirket tilstand bland ungdom. I fire uker jobbet eleven knallhardt med idè og konseptutvikling etter at MA-ungdom hadde vært her og holdt Kick-off før vinterferien. Elevene fikk prøve promillebriller og høre om hvor mange ulykker som forårsakes av kjøring i ruspåvirket tilstand hvert år. Oppdraget handler om å bevisstgjøre og skape sunne holdninger som forebygger ruskjøring i målgruppen 17-24 år.
Rus hos bilførere er, sammen med fart, regnet for å være den enkeltfaktoren som øker risikoen for trafikkulykker mest. Anslagsvis kan man si at det hver dag kjøres mellom 10.000 og 15.000 turer med promille på norske veier. Førere i alderen 18-24 år er spesielt utsatt (Motorførerens Avholdsforbund).
Dette er en veldig viktig oppgave våre VG2 elever får hvert år, og vi er stolte av at vi flere ganger har kommet til finalen, og i 2012 stakk elever fra Sørumsand VGS av med førstepremien på hele 30.000 kr! 

 

Vi krysser fingrene for årets elever som skal presentere kampanjen sin for en jury på Saga Kino 15. mai. Lykke til!

 
Se finalebidragene under her, filmer og plakater: