Fremtidige fotografer?

foto,øye,blomster,mksørumsand
Foto: Nadia R. Parsons

NB! Nede på siden er lenker til bilde-elevenes porteføljer.
Dette er er oppgaven de har arbeidet med:
«Du skal nå skape din egen portefølje. Portfolio eller en portefølje er en mappe med egne bilder som skal vise frem hvilke typer bilder fotografen fotograferer. En portefølje skal ha en rød tråd, som betyr at bildene har en sammenheng. Porteføljen skal inneholde 15 godt gjennomførte bilder.»

Her er hva noen av elevene sier om oppgaven de har vært gjennom, og hva de har lært:

Denne oppgaven lærte meg mer om forberedning og å ta seg tid til å få gode bilder. Jeg tror jeg lærte mer om hvordan fotobransjen fungerer. Fotografer må ha en viss visjon for bildene de vil ta før de skal ta dem. Det var jeg nødt til her også. 

Emily A. Marouga

Til slutt så lærte jeg at man må ta mange bilder for å komme fram til slutt produktet. Det er ikke bare å ta 15 bilder og så er man ferdig. Først så må man lære hvordan man skal bruke kameraet for det man skal ta bilder av, finne ut av det beste lyset og ta bilder av ting på en kreativ måte. 

Nadia R. Parsons

Lærer på prosjektet: Anne Berit M. Ersnes

frukt,stilleben,foto,mksørumsand

Elisa Marini

I bildene jeg tokk så er hovedfokuset på produktene som jeg fotograferte, men jeg prøvde også å få med mange forskjellige farger i de forskjellige bildene. Bildene varier fra mørke og dystre farger til lyse farger.
Elisa Marini

byning,foto,mksørumsand

Emily A. S. Marouga

Budskapet i bildene mine var former og moderne bygg. Jeg ville få bygg man kan se på som litt «kjedelige», til å virke mer interessante ved å få frem mønster, former og den moderne arkitekturen.
Emily A. Marouga

Henriette Uggerud

Budskapet med alle disse 15 bildene er å uttrykke følelser og få fram noe om hva trening handler om. Det handler bare ikke om trening, men det psykiske og fysiske følelsene man har når det kommer til trening.
Henriette Uggerud

natur,vinter,landskap,ski,foto

Henrik Haagenrud

Med denne oppgaven vil jeg inspirere, jeg vil at folk skal se på naturen å få en følelse, og tenke dette vil jeg også se og føle!
Henrik Haagenrud

handlinger,sorthvitt,mksørumsand

Ida Magnesen

Temaet jeg valgte var materialkontraster. Jeg valgte å ha et svarthvitt tema over alle bildene for å få frem kontrasten. Alle bildene har også en type metallisk materiale som binder dem sammen.
Ida Magnesen

orkide,vindu,foto,mksørumsand

Jenny D. Johansen

Budskapet handler om å se det fine med de ulike blomstene/plantene jeg tok bilde av. Mange av bildene mine er et nærbilde av selve planten. Dette er fordi jeg ville få frem mest mulig detaljer.
Jenny D. Johansen

foto,øye,blomster,mksørumsand

Nadia R. Parsons

Tema for min portefølje er naturliv og farger. Dette er noe som jeg er veldig interessert i. Jeg valgte også å bruke fargene rosa og grønn igjennom hele porteføljen.
Nadia R. Parsons

bygning,prestegård,foto,mksørumsand

Oliver O. Ødegård

I denne oppgaven skulle jeg lage en portofølje, der jeg viser hva jeg kan som fotograf. Temaet jeg valgte var bygninger.
Oliver O. Ødegård

øyne,kortfoto,mksørumsand

Sofie Røtterud

Historien avhenger helt av hvilken rekkefølge man ser dem i.
Det kan enten vise en person som vinner eller taper. Sofie Røtterud

natur,blomst,vinter,foto

Tor Anton D. Overen

i hovedsak tok jeg bilder jeg selv likte og jeg mente var bra. De fleste bildene har også natur som hovedmotiv.
Tor-Anton D. Overen

I denne oppgaven lærte jeg viktigheten i å ta mange fler bilder og fra flere vinkler. Jeg lærte også å bruke det lyset jeg har tilgjengelig når jeg ikke hadde ordentlig studiolys. Det var en utfordring, men det gikk bedre etter hvert som jeg lærte meg forskjellige teknikker

Ida Magnesen

Jeg har lært mer om hvordan man kan ta bilder på en mer presis måte og lært litt om hva som er fint å ha med i selve bildet og hva som kan gjøres bedre. Jeg har lært mer om fotografering generelt og hvordan man bruker kameraet på en riktigere måte.  Dette var en lærerik oppgave. 

Jenny Dulla Johansen