Grafisk design på timeplanen

foldere,brosjyrer,sørumsand_vgs
3MKA har designet informasjonsfoldere

Hva kreves når man skal arbeide med grafisk design? Vel, man må gjerne ha en datamaskin og egnet programvare. Men sannelig krever det mye mer enn det. Veldig mye hard arbeide koblet med kreativitet skal til for å få til et godt resultat.
Elevene i 3MKA fikk i oppdrag å lage en informasjonsfolder. De kunne velge tema selv, men innholdet måtte være knyttet til Sørumsand.
Hva er en folder: «Folder er en liten trykksak som er trykt som ett blad, men brettet sammen til et hendig formatStore norske leksikon

Det ble mange forskjellige temaer, om Sørumsand vgs, Glomma, Tertitten, Sørumsand bibliotek, Fokus-senteret osv. Arbeidet begynte med ideprosess for å bestemme hva folderen skal informere om, og hvordan den skal se ut mht farger, bilder, typografi og layout. Så var det en lang prosess med nitid bearbeiding frem til ferdig folder.

Kreativitet er intelligens som har det gøy.

Ukjent


Elevene har tatt bilder selv, skrevet tekster, og satt opp folderne i Adobe Indesign. Etter printing har de også skåret til og falset folderen. Og de har laget blogginnlegg om arbeidsprosessen, se lenker lenger ned i innlegget.

Her er et innlegg på MKs instagramkonto som viser litt av prosessen:

Her er lenker til noen av elevenes blogginnlegg om folderoppgaven:

Lærer: Torbjørg Eiesland Moen