Hvordan er det på Sørumsand vgs?

kantina sørumsand vgs
Kantina på Sørumsand vgs

Skrevet av: Eivor Barlaug(Østersund), Tina Stolpnes(Bingsfoss), Tiril Slettbakk(Melvold) og Jøran Granholt Ejersbo(Østersund) 9. klasse

Vi snakket med eleven Jørgen Bårli på Sørumsand videregående om hvordan elevene oppfatter skolen, og vi har beskrevet hvordan vårt første møte med skolen var.

Jørgen Bårli som går VG1 studiespesialisering synes samholdet på skolen og i klassen er bra. Han ville beskrevet det som morsomt og artig. Når vi spurte om han følte seg inkludert i pausene, svarte han at han alltid har noen å være med og hvis han vil være alene så får han lov til det og. – Det har vært konflikter her, men ellers tror jeg folk har det bra sier Jørgen og smiler når vi spør om alle behandles godt.
Vi snakket også med rådgiver Stein Klevan. Han sier at han oppfatter miljøet bra, og at elevundersøkelsene viser at de fleste trives. Han sier at han ville beskrevet miljøet som rolig og stille, og at folk har respekt for hverandre og er vennlige.

Å være ute blant elevene i friminuttet synes vi var litt skummelt. Alle virket veldig opptatt, og det var litt vanskelig å finne noen å intervjue. Kantina blir godt brukt av elevene, og vi kunne lukte nudler og annen mat. Summingen fra folk som prater og noen som ler er uunngåelig å høre. Skolebygget er en blanding av gammelt og nytt, som gjør at arkitekturen til skolen er veldig interessant og skiller seg ut.

kantina sørumsand vgs
Kantina på Sørumsand vgs