Journalistikk på timeplanen

Mange i Sørumsand-området får et gratis magasin i postkassa i disse dager. Stomperudmagasinet er et lokalt magasin hvor det blir skrevet om aktuelle saker i nærmiljøet. I denne utgaven er en av hovedsakene skrevet av mediefagselever fra Sørumsand vgs.

Seks av elevene i VG1 og VG2 på medier og kommunikasjon har frivillig bidratt med å skrive og ta bilder til en sak. Av disse seks elevene var det fire skrivende journalister: Emma Lillemo-Landon, Kristoffer Vo, Iselin Helgesen Moe og Nicolai Durucz Andersen. De to fotojournalistene var Nikolai Turøy Bakstad og Julie Margrethe Lyngstad Aaserød.

Bilde av reportasjen elevene lagde

Saken de lagde handlet om Sørumsand Idrettsforening (SIF). Blant annet ble det skrevet om samhold, frivillig arbeid, og bygging av nye haller. For å få informasjon om saken måtte det gjøres forarbeid som kunne være å for eksempel lese gjennom nettsiden til SIF eller snakke med noen som er, eller har vært medlem i klubben. Deretter var det satt opp et møte med SIF hvor daglig leder Tonja Orderud og klubbkoordinator Stine Søderlund var til stede. Under møtet ble det stilt spørsmål av elevene hvor de både spilte inn og skrev ned infoen de samlet.

Oppdragsgiver Jon Wiik er fornøyd med innsatsen etter dager fokusert på skriving og ferdigstilling av bilder.

– Et imponerende stykke arbeid, som dere kan være stolt av, sier han smilende.

Bilde av reportasjen elevene lagde