Klasseregler til glede og ergrelse

tegneserie,mksørumsand,sørumsand_vgs,medierogkommunikasjon
Weronika, 1MKA har laget denne tegneserien om forskjellige måter å forholde seg til klasseregler

Nå er klasseregler også blitt underholdning! 1MKA har jobbet med tegneserier. De har tegnet skisser, og ferdigstilt dem í Adobe Illustrator. Tema har vært klasseregler, så som Ikke spise, ikke telefon, ikke gå på do i timen.

Første del av oppgaven var å utvikle en karakter. Det kunne være en lærer eller en elev. Karakteren skulle så brukes i en tegneseriestripe med 4-7 ruter.
Elevene skulle bruke tegneserienes språk og virkemidler så som bobler og effektlyder. En regel er en regel, det er alle enig i. Men det er forfriskende å ha det litt morsomt, sette tingene på spissen, og overdrive noe helt sinnsykt.

Jeg syntes at ideen om å lage en tegneserie om en lat gymlærer hørtes artig ut. 

Pernille Gaukelund Holm


Det har vært mye arbeide og mange utfordringer med denne oppgaven. Elevene skulle på samme tid lære seg Adobe Illustrator og å tegneseriespråket, og mye av arbeidet har foregått hjemme pga delvis koronastenging. Humor og ironi er fantastisk når det fungerer, men ikke alltid like enkelt å få kommunisert det på en effektiv måte.

Jeg synes det vanskeligste med denne oppgaven var å komme på en bra idé som hadde et vendepunkt, en løsning og som var mulig å gjennomføre

Marianne Bakstad, 1MKA

Tegneseriene er samlet i et hefte via Issuu. Trykk på forsiden, og bla i heftet under. Enjoy!

Lærere på prosjektet:
Gry Moen og Torbjørg Eiesland Moen