Klimajournalister for en dag

klimastreik,demonstrasjon,oslo,ungdommer,mediefag,mksørumsand
Foto : Johanna Marie Kottmann Izurieta

Fredag 22.mars gikk norske barn og ungdommer til klimastreik. De slutter seg til det som er blitt et internasjonalt ungdomsopprør for klimahandling.

3kma på Sørumsand vgs fikk i oppdrag å være tilstede og dekke denne historiske begivenheten som journalister. De fikk velge vinkling og medie selv.

Her er noen av nyhetsartiklene som ble produsert denne dagen:

klimastreik,barn,ungdom,oslo,mksørumsand

”Ta den Erna Solberg”

Plassen er full av folk i alle aldre, alt fra barneskolebarn til de eldre. Flere går med skilt og roper ut hva de ønsker at regjeringen skal gjøre.

klimastreik,demonstrasjon,journalistikk,mediefag,mksørumsand

Skolestreik for klima

Alt begynte med at 16 år gamle Greta Thunberg streiket for klima foran den svenske riksdagen i fjor. Deretter har tenåringer og skolelever gjort det samme i flere byer. Nå har protestene kommet til Norge. Det er mange som har møtt opp i Oslo idag. I mellomtiden i andre land, på denne fredagen kan det eksplodere i ungdomsstreiker i 1200 byer i 90 land.

klimastreik,deminstrasjon,mksorumsand,mediefag

Skulker skolen for et bedre klima

Fredag 22.mars ble det arrangert streik i store deler av Norge, blant annet utenfor Stortinget i Oslo. Det har blitt arrangert klimastreiker over hele verden, og i det siste har det vært mye snakk om streiken i Norge. Til tross for at streiken ikke ble gyldig fravær,møtte likevel flere tusen barn og unge opp for å streike for et bedreklima.

klimastreik, journalistikk,nyhet,mediefag,mksørumsand

Streik 22.Mars

Fredag 22.Mars er det nasjonale arrangementet for skolestreik. I denne anledning dropper barn og ungdom i hele Norge skolen, for å streike, i håp om at regjeringa på denne måten vil høre på de som skal leve videre her på jorden i mange år til.

klimastreik,demonstrasjon,mediefag,sørumsand_vgs

Streikere eller skulkere?

Den 22 mars ble det arrangert en streik i storgata i Oslo. Streiken ble arrangert av Natur og Ungdom og Elevorganisasjonen Oslo. Streiken skulle være en skolestreik for elever som var misfornøyde med hva regjeringen har gjort for å forhindre global oppvarming.

klimastreik,gretha_thunberg,rachel_carson_prisen,journalistikk,nyhetssak

Ungdommen redder fremtiden

I dag 22. Mars ble det arrangert miljøstreik foran rådhuset i Oslo. Her er det over tusen barn og ungdommer som tok del og ville engasjere seg.