Kunst mot klimakrise

sørumsand_vgs,Medier_0g_kommunikasjon,elever
Koselig med landart-prosjeut i parken

1MKA,2MKA OG 3MKA på Sørumsand vgs hadde noen sosiale timer sammen der vi skulle jobbe med Landart. Vi skulle samarbeide i grupper med å lage en skulptur eller et bilde med tema klimakrise. Land art er en kunstretning som oppstod på 1960-tallet. Kunstneren jobber i, med og på naturen – naturens farger, former, mønstre og kontraster blir brukt til å skape et uttrykk.

Vil du gi en hjelpende hånd til planeten vår? Den har det ikke bra, det er klimakriser, katastrofale skogbranner og hav som fylles opp av plast! Vår fremtid står på spill, hvis vi ikke foretar drastiske endringer vil vi Innen ti år se store og langvarige konsekvenser. For hver eneste dag som går, hvert minutt og hvert sekund blir situasjonen mer og mer alvorlig. Planeten trenger akkurat deg! Dette er tanker som ligger bak Landarten som ble laget.

Det kom mange gode og kreative innspill fra gruppene. Vi valgte å fokusere på det vi synes er viktig om klimakrisen. Tilslutt stemte vi frem det beste kunstverket. Det ble verket «Møkkamann» som gikk av med seieren, og kunstnerne mottok en velfortjent premie som straks ble spist opp. Det ble også tid til å grille pølser og spille volleyball underveis i kunstproduksjonen.
Dette var en fin og morsom avslutning før vi tok oss en velfortjent helg.

Skrevet av Bettina Larsson, 3MKA

Landart

Sosialt