Magasiner i særklasse!

magasin,design,mediefag,sørumsand_vgs
3MKA har hatt som oppgave å lage magasiner

Audio Magazine, Expression Magazine, BPM Magazine, Ikon Magazine og Russemagasinet.
Dette er magasinene som ble laget i 3MKA i høst, se nederst i innlegget for å bla og lese det interessante innholdet!

  • magasin,grafisk_design,mksørumsand
  • magasindesign, mksørumsand
  • magasin,grafisk_design,sørumsand_vgs
  • magasin,grafisk_design,sørumsand_vgs
  • magasindesign,mksørumsand

3MKA hadde en heftig arbeidsperiode i høst. Klassen ble delt inn i grupper med en redaktør på hver gruppe. Gruppene valgte tema for magasinet selv, og det resulterte i et russemagasin, to musikkmagasiner, et magasin om foto og video, og et med nyhetssaker om skjønnhet, mote og sminke.

I magasinene vil du finne journalistiske sjangere som nyhetsartikkel, featurereportasje, enquete, portrettintervju osv. Hver av magasinene inneholder leder, skrevet av redaktøren.
Det var også mye arbeide med fotografering, design, og å sette tekstene i indesign. Det skulle lages forside og bakside, og innholdsfortegnelse. Og Magasinet skulle ha et helhetlig visuelt uttrykk.

Samtlige elever uttrykker at det har vært en morsom oppgave med mange og store utfordringer. Særlig redaktørene hadde en tøff jobb, og følte nok ansvaret tynge.

Jeg elsket denne oppgaven her! – eller nærmere bestemt; jeg elsket å jobbe i InDesign med design på bøker/magasiner! Jeg har i lang tid sagt at jeg aldri skal jobbe i mediebransjen, men denne type arbeid fikk meg til å revurdere det utsagnet.

Nora Moen Hagen, redaktør i Audio

Alle gruppene kom hederlig i mål, fem flotte magasiner har blitt produsert. Trykk deg inn på magasinene under, her er det noe for enhver smak. Les og kos deg!

Lærere på magasinprosjektet var Solfrid Braathen Malme og Torbjørg Eiesland Moen