Ny skole – nye muligheter

sørumsand_vgs,skolestart,elever
Foto og tekst: Malin, Maren, Maren, Andrea og Celine - 3MKA

Elever i 1sta og 1mka på Sørumsand vgs deler sine tanker om skolestart på videregående.

Isak,16år og Yaya,15 år
1mka

Isak og Yaya er 16 og 15 år og går begge medie og kommunikasjon på Sørumsand vgs. De syntes Sørumsand virker som en bra skole og syntes den er fin. Begge syntes det er greit og begynne på videregående og tenker det blir bedre en ungdomsskolen. De valgte mediefag fordi de er interessert i å redigere, og at de også får studiekompetanse.
Ingen av dem vet hva de vill bli når de blir store.

Gabriel,15 år
1sta

Gabriel ville helst gå på Bjørkelangen fordi alle vennene hans går der og han skal ta lettsykkellappen og da er det lett og komme seg dit. Men han syntes Sørumsand virker som en fin skole, det er utbredt mangfold og mye forskjellige kulturer, noe han syntes er bra. Han syntes ikke det å begynne på videregående er noe spesielt, det føles sånn som før.
Han går studieforberedende fordi han vil bli pilot når han blir stor.

Shayan,16 år
1sta

Shayan er 16 år gammel og går studiespesialisering på Sørumsand vgs. Han er fornød med å komme inn her, men han skulle ønske han kom inn på Mailand. Når han først kom på skolen syntes han det virket ganske rart, men så fikk han bedre inntrykk og syntes det virker som en bra skole. Han syntes det blir spennende og interessant å begynne på videregående, det er neste steg ut i livet. Han valgte studieforberedende fordi han får studiekompetanse, noe som gi mange muligheter senere.
Når han blir stor vl han bli advokat fordi han ser opp til onkelen sin som er det.

Abdul, 16 år
1sta

Abdul går i 1sta på Sørumsand og er 16 år. Han går studiespesialisering men ville aller helst gå på Lørenskog vgs. Men han syntes Sørumsand vgs er fin, men ganske liten.
Han valgte studiespesialisering fordi han vil bli lege når han blir stor.

Titas, 16 år
1sta

Titas er 16 år og går på studiespesialisering på Sørumsand vgs. Han er fornøyd med å komme inn på denne skolen og fornøyd med linja. Han syntes skolen har gode fasiliteter og at det er godt og varmt her inne og han syntes det blir bra å begynne på videregående.
Han valgte studieforberedende fordi han vil bli advokat når han blir stor. Det er fordi han da vil få bra lønn.

Dan, 17 år
1sta

Dan er 17 år og går i 1sta på Sørumsand. Han går studiespesialisering og er fornøyd med det, men ville helst gå på Jessheim. Førsteinntrykket hans av Sørumsand vgs er bra. Han valgte linjen studiespesialisering fordi han da får studiekompetanse og vil ha mange muligheter etter videregående.
Når han blir stor vil han bli ingeniør.