Seier med «Robotlæreren»!

reklamefilm,who dares, mk-sørumsand,
Foto: Anders Stensås

For fjerde år på rad utfordret Akershus Fylkeskommune medieelever til å delta i den kreative idékonkurransen: «Den store lærerjakten».

Oppdraget i år var å lage en kreativ og engasjerende reklamefilmidé og filmplakat som viser hvorfor lærere bør søke jobb i Akershus sine videregående skoler. MK-elevene i 2. klasse tok utfordringen på strak arm, og timer med intenst idéarbeid ga resultat.

– Vi hadde mange ideer på blokka før vi landet på ”Robotlæreren”. Kort fortalt går ideen vår ut på at det er en kjedelig og monoton robot som underviser. Elevene savner selvfølgelig den hyggelige og omsorgsfulle læreren. Budskapet er at roboter ikke kan ta over læreryrket, og at Akershus Fylkeskommune trenger levende lærere, sier Ida Alm. Det var den kreative vinklingen som falt i smak hos juryen. Foruten Ida, består vinnergruppa av MK-elevene Sander Egedahl, Laila Aliassi og Anders Stensås.

Prosjekteleder for konkurransen, Scott Allan, sier: – Juryen synes elevenes ide «Robotlæreren 369» er en original og morsom idé, som både fanger opp et aktuelt tema og som klart og tydelig får frem noen av de viktigste egenskapene en lærer i Akershus må ha: Omsorg, evnen til å lytte og ikke minst, medmenneskelighet.

En del av premien var å få produsert filmen av produksjonsselskapet ”Who Dares”. Fredag rigget filmteamet seg opp hos 2kma, og elevene i 2. klasse stilte sporty opp som statister og skuespillere.
– Det tok sin tid, men det var morsomt å se hvordan profesjonelle jobber, sier Sander Egedahl, som var roboten i filmen.

Både lærere og elever er selvfølgelig stolte av å bli plukket ut som best av mange gode bidrag. Nå venter vi spent på å se den ferdige reklamefilmen.