Nominert til Amandus!

Nora nominert til Amandus
Nora nominert til Amandus


Kortfilmen handler om hat og kjærlighet. Den er personlig og litt poetisk, sier Nora Moen Hagen (17) i 2. klasse på Medier- og kommunikasjon ved Sørumsand vgs.

  
Så hvordan var det å få vite at filmen gikk videre? – Det var selvfølgelig morsomt. Jeg var på vinterferie med familien da jeg fikk beskjed. Jeg hadde ikke trodd at filmen min skulle gå videre, så det ble feiring med kake på hytta. 
Gjennom filmprosjektet har Nora erfart at det ligger ekstremt mye jobb bak noen minutters film. Det er heller ikke slik at alt går som planlagt. – Snø var et viktig element i filmen min, og snø har det jo ikke akkurat har vært mest av i vinter. Det har vært mange utfordringer underveis, forteller Nora. Hun oppfordrer likevel alle som har en filmskaper i magen om å kaste seg ut i det. 

Kortfilm nominert Amandus
«Det ligger ekstremt mye arbeide bak noen minutters film»

,
– Prøv deg fram, ikke vær redd for å tenke annerledes. Og ikke glem at gode historier kan være nærmere enn du tror. Tidlig i filmprosjektet måtte vi skrive «en selvbiografisk reise». Dersom vi tenker på vår egen familie, egne opplevelser og erfaringer, kan gode ideer dukker opp, sier Nora. Filmlærer Alf Dyblie har veiledet og inspirert elevene frem mot deadline til årets Amandus filmfestival.   

«Prøv deg fram, ikke vær redd for å tenke annerledes.»


Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival er en nordisk filmfestival og konkurranse for unge filmskapere. Festivalen har vært arrangert helt siden 1987, og har etablert seg som den største og viktigste møteplassen for unge filmskapere i Norge. Over 600 ungdommer fra hele Norge reiser hit for delta på kurs, seminarer og visning av filmer laget av og for ungdom. 

Nora Moen Hagens film nominert til Amandus. Følg lenken og se mer om festivalen og de nominerte.